Sök på sidan

Kontakt: 0278-13010     Email: info@trosgnistan.se

Information gällande Smålandskonferensen 2020

Trosgnistans styrelse har beslutat att ställa in årets Smålandskonferens. Under rådande omständigheter kan vi inte planera för en konferens. Ingen ”minikonferens” kommer därmed heller att hållas. Vi hoppas ni har möjlighet att se oss på vår live sändning 5 juli samt våra live sändningar på kanal 10, en fredag kväll i månaden. För tid och info se vår Facebooksida.

Göran Duveskog ordf.
Trosgnistans missionsstyrelse 4/6-2020

Webbevent i juli

Viktigt meddelande angående Trosgnistans årsmöte den 9 maj.


P.g.a. den pågående corona pandemin så har vi beslutat att flytta årsmötet till den 13 juni kl 15.00 på Betelkyrkan i Runemo. Efter årsmötet så kommer det att bjudas på smörgåstårta. Om restriktionerna fortsätter så kommer endast 50 personer att kunna deltaga i kyrkan där det finns gott om plats så att vi kan hålla distansen. Vi kommer dock att sända årsmötet live och det kommer då också finnas möjligheter att delta med inlägg direkt i mötet om man är medlem. Vi kommer att skicka kod för inloggning till medlemmar som önskar deltaga i årsmötet. Hör av er via mail eller telefon. henrik@trosgnistan.se eller telefon 0278-13010.

Göran Duveskog

Skattereduktion på gåvor

Du kan få upp till 1500kr/år skatteavdrag för din gåva till Trosgnistan
  • Gåvor för minst 2000kr/år
  • Varje gåva måste vara minst 200kr
  • Gåvan ska gå till sociala projekt.

Nyheter via Facebook

Många har dödats och massor av hus nedbrända!

Vi har haft 2 underbara veckor i Afrika. Men nu ikväll har vi fått ett nödrop från vår församling i Bunia Kongo. Grupper med machetes dvs. långa knivar har mördat folk och har bränt ned flera hus. Vi har 500 medlemmar i området, några har troligtvis dödats igår. Pastor Lokwar skriver till mig, "jag vill själv fly, men kan inte då mina medlemmar kommer till mig och vädjar om hjälp. Jag stannar för att hjälpa dom" skriver han.

Många har tagit sin tillflykt till "Trosgnistans kyrka" och redan imorgon måste vi ge dom mat. FN soldater finns där men folket är just nu ändå livrädda. Även FN soldaterna är rädda.

Kära Facebook-vänner jag vädjar om förbön och gåvor. Klockan är 1 på natten och jag befinner mig i Nairobi med Birger Skoglund och teamet. Kl 3 åker vi till flygplatsen men jag måste få iväg detta nödrop. Jag ber. Swisha en gåva till mat. Vår hjälpkassa för Kongo är tom. Swisha till Trosgnistan på 9007378. Ange Nöd Kongo. Vi skickar ett förskott nu i natt.

Sos! Sos! Nödrop i natten från Afrika.
Göran Duveskog

Hjälpen fortsätter hela tiden!

Sedan Göran gjorde detta upprop har mer än 100.000 kr kommit in via Facebook uppropet. Vi har kunnat köpa mat och filtar och gett drabbade övernattning i kyrkan i Bunia. Vi skickar nu lokala medarbetare som jobbar med uppföljning till Bunia för att säkerställa att hjälpen är effektiv och ser också om vi kan jobba långsiktigt för att hjälpa de drabbade.
Vi vädjar därför om fortsatt stöd och skickar detta upprop till de mejladresser vi har i vårt system.

Förutom Swish kan du skicka in på vårt bankgiro 900-7378 och märk gåvan ”Nöd Kongo”.  Vill du betala med bank eller kreditkort så går det bra via vår hemsida

Med vänlig hälsning
Trosgnistans mission genom
David Duveskog & Göran Duveskog

Adresser

Postadress
Box 1112
821 13 Bollnäs

Besöksadress
Edelsbergsvägen 5
821 34 Bollnäs

Kontakt

Telefon
0278-13010

E-post
info@trosgnistan.se

Gåvor

Swish
900 7378

BankGiro
900 - 7378

PlusGiro
90 07 37 - 8